Мъж оцеля, след като е бил до кръста в гърлото

...
 Мъж оцеля, след като е бил до кръста в гърлото
Коментари Харесай

"Бях до кръста в гърлото на хипопотам": Мъж оцелява след тежки нападения

 

Мъж оцеля, откакто е бил до кръста в гърлото на два хипопотама. Пол Темплър е единствено на 28 години, когато стартира да обикаля Зимбабве поради фотографски сафарита.

Той харесва всичко на африканска земя - дивата природа, флората, фауната, страхотната природа, пространството.

Останките са открити от риболовци

Темплър описа пред Си Ен Ен, че програмата за узаконяване на гидове в Зимбабве е била строга. Той добави, че е обичал да демонстрира на туристите величествената дива природа на региона, в това число и хипопотамите.

„ Беше идилично. Животът беше в действителност прекрасен, до момента в който нещо не се промени “, сподели той.

Денят е 9 март 1996 година, събота, Темплър научава, че негов добър другар, който би трябвало да води сафарито с кану по река Замбези, има малария. Темплър се съгласява да замести приятеля си.

Снимка: Facebook/Paul Templer

„ Обичах този сектор от реката. Това беше област, която познавам като пръстите на ръката си ”, добави той.

Инцидентът е станал край крайбрежията на езерото Едуард

В експедицията се включват - четирима членове на екипажа на Air France, двойка от Германия, трима водачи-чираци и Темплър. Те потеглят с три канута по фамозната река Замбези. „ Нещата вървяха по вода. Всички се забавляваха добре ”, описа Темплър.

По време на пътуването те се натъкват на група хипопотами. Това обаче не е ненадейно за Замбези, която е четвъртата по дължина река в Африка. Идеята е била туристите са гребат надалеч от хипопотамите.

Случката е от Синсинати

Първо е кануто на Темплър, а другите две канута и каяка го следваха.

„ Внезапно се чу мощен тропот. И видях кануто, като задната му част беше във въздуха. И Еванс, лидерът в задната част на кануто, падна от него ”, описа Пол Темплър.

„ Еванс беше във водата и течението го водеше към майка хипопотам и нейното малко теле. Знаех, че би трябвало да го измъкна бързо. Той крещеше ”, добави Темплър.

Пострадалият е откаран в болница

В същото време обаче и Темплър скача от кануто си, с цел да избави Еванс. Планът му е бил да го дръпне и да се върнат още веднъж в кануто.

„ Гребах към него приближавах се и видях носова вълна да идва към мен. Знаех, че към мен идва или хипопотам, или в действителност огромен крокодил “, описа той.
Темплър стига до Еванс и се протяга, с цел да го хване и в това време пръстите им се допират, само че след момент водата сред тях изригва.

Това, което се случи, по-късно беше кошмарно и сюрреалистично, добави Темплър.

Полицията е застреляла животното

„ Светът стана мрачен и необичайно спокоен “, сподели той. Темплър показа, че са му лишили няколко секунди, с цел да разбере какво става.

„ От кръста надолу усещах водата. Усещах, че съм влажен и в реката. От кръста нагоре беше друго. Беше ми топло и не беше мокро като в реката, само че не беше и изсъхнало. И това беше просто необикновен напън върху кръста ми. Опитах се да се движа, само че не можех. Разбрах, че съм бил до кръста в гърлото на хипопотам ”, добави той.

" Той ме изплю "

„ Предполагам, че съм бил много във вътрешността в гърлото му, че му е било неловко и просто ме изклю. Така избухнах на повърхността, вдишах пресен въздух и се озовах лице в лице с Еванс, лидерът, който се пробвах да спася. И аз споделих: " Трябва да се махаме отсам! ", сподели Темплър.

Евънс обаче имаше сериозен проблем и нямаше по какъв начин да доплува до мен. Темплър обаче усеща сериозен удар изпод и още веднъж се озовава в гърлото на хипопотама.

Жената е била на екскурзия покрай Грийн Кей

Евънс се пробва да вземе револвера си, само че по този начин и не съумява. Хипопотамът обаче се оказа по-възрастен и нападателен, като изплюва Темплър за повторно.

„ Този ​​път, когато изплувах на повърхността, нямаше и диря от Еванс “, добави Темплър.

Тогава взема решение да стартира да плува още по-усърдно. Хипопотам обаче с отворена уста се насочва към него и да го нападна още веднъж.

Пасажери са задържали мъжа и са го завързали с колани, до момента в който самолетът кацне

Темплър е встрани в устата на хипопотама, краката му висят извън.

„ И тогава той просто побесня. Когато хипопотами се бият, методът, по който се бият, е, че се пробват да раздерат и просто да унищожат каквото ги нападна ” сподели Темплър.

„ За мое благополучие всичко се случваше на занимателен каданс. Така че, когато той потъваше под водата, аз затаявах дъха си. Когато бяхме на повърхността, поемах надълбоко мирис и се пробвах да се задържа.

Според него цялата офанзива е лишила към три минути и половина.

Междувременно лидерът Мак демонстрира невероятна смелост, рискувайки живота си, с цел да избави този на Темплър и отива с лодката си на сантиметри от лицето му.
Темплър съумява да хване дръжката на каяка и Мак го вкарва в него, а по-късно гребе до безвредно място.

Двамата обаче схващат, че Евънс липсва, а туристите са оставени изцяло сами.

„ Левият ми крайник беше изключително зле, беше по този начин, като че ли някой се е опитал да пробие дупка с чук. Не можех да движа ръцете си. Едната ръка от лакътя надолу беше смачкана ”, сподели Темплър.

Двамата обаче по този начин и не откриват Евънс. Темплър е закаран в най-близката болница. За един месец са му направени няколко тежки интервенции. Хирурзите не дават късмет за оцеляване, само че в последна сметка Темплър е избавен, само че без едната му ръка.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР